Prohens defensa la creació d'una nova universitat privada: "És de prestigi"

El Centre Universitari Beato Luis Belda s'adsciurà a la Universitat San Pablo CEU, si així ho consenten els organismes reguladors

La presidenta del Govern, Marga Prohens, aquest dimarts al Parlament.
ARA Balears
13/05/2025
2 min

PalmaEl Consell de Govern va aprovar divendres passat l’adscripció del Centre Universitari Beato Luis Belda, ubicat a Palma, a la Universitat San Pablo CEU per impartir sis titulacions universitàries oficials de grau: Medicina (tant en modalitat espanyola com bilingüe), Infermeria, Fisioteràpia, Psicologia, Odontologia i Farmàcia. En la sessió plenària d’aquest dimarts, la presidenta del Govern, Marga Prohens, ha valorat la nova universitat privada com un centre "de prestigi, amb carreres amb falta de places en aquesta comunitat". "Davant cada obsessió sectària de Sánchez, aquest Govern respondrà amb diligència i més llibertat", ha assegurat la presidenta, en relació amb l’enduriment dels criteris econòmics i financers per crear centres privats que ha aprovat el govern d’Espanya.

La Conselleria d’Educació assegura que el nou centre “suposa un avanç en l’oferta de formació universitària en l’àmbit de les ciències de la salut a les Illes Balears. Les titulacions que es preveu que impartiran tenen una alta demanda i amb gran necessitat de professionals a les Illes Balears”.

Pendent de l'acreditació estatal

L’autorització per posar en funcionament el centre i la implantació de les titulacions està condicionada a l’obtenció dels informes favorables sobre la qualitat dels plans d’estudis per part de l’agència de qualitat corresponent, a la verificació dels títols pel Consell d’Universitats i a l’aprovació definitiva per part de la Comunitat Autònoma. A més, serà necessari un informe favorable sobre el compliment dels requisits establerts en el Reial decret 640/2021.

L’inici de la docència no podrà tenir lloc fins que el Consell de Ministres declari oficials els estudis i s’inscriguin en el Registre d’Universitats, Centres i Títols (RUCT). El termini màxim per sol·licitar l’autorització per posar en funcionament el centre expira el 31 de maig de 2027 i, com a mínim, s’hauran d’oferir dues titulacions de grau en el moment de sol·licitar que es posin en marxa.

La proliferació de nous centres privats preocupa el rector de la UIB i candidat a la reelecció, Jaume Carot: “La llei les permet i celebr que el Ministeri hagi endurit les condicions per ser-ho, però crec que encara no n’hi ha prou”. També ha recordat que el criteri per ser professor a una universitat pública és més complex i assegura una major qualitat de la docència, mentre que a les universitats privades la contractació es fa a dit. Amb la idea de frenar l’envit privat, Carot es proposa ampliar el nombre de titulacions que imparteix la UIB, com també el nombre de places.

stats
OSZAR »