Barça

"Malgrat els títols, sortiran merdes": les pedres al camí aplanat de Joan Laporta

L'ARA parla amb diverses persones pròximes al president del Barça per analitzar la situació actual del club i els reptes a curt i mitjà termini

Joan Laporta es fa una foto amb una aficionada en la carpa del Barça instal·lada al centre de Barcelona per la Diada de Sant Jordi.
21/05/2025
3 min

BarcelonaHi ha persones de l'entorn de Joan Laporta que li diuen que seria millor que un president del Barça combinés el seu vestit amb un calçat que no fos esportiu. Però ell té el seu propi estil, també comunicativament i institucionalment, i a hores d'ara ningú li canviarà. Se sent més còmode amb aquesta combinació, que acostuma a anar engalanada amb una de les diverses corbates blaugranes que hi ha en el seu armari. Aquest look també va ser el que va portar el diumenge durant la celebració del títol de Lliga a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, on no va tenir cap problema a saltar-se el protocol i posar-se a ballar amb els jugadors L'escut al pit davant la presència de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el president de la RFEF, Rafa Louzán. Qualsevol li retreu alguna cosa, amb l'embranzida d'alegries que porta.

"Fa uns mesos li volien posar un vot de censura i ara estem de celebració. Els catalans som així, quan algú s'entrebanca sortim tots a intentar ensorrar-lo", lamenta a l'ARA una persona de l'entorn de Laporta. "La presidència, l'entrenador i els nanos han fet una enorme feina i aquests són els fruits", reivindica. Laporta, que s'ha desinhibit en privat durant la celebració de la Lliga, de moment ha optat per no cobrar-se factures en públic entre l'entorn culer i només s'ha limitat a informar que es tornarà a presentar a les eleccions del 2026. Les úniques crítiques han anat dirigides al "madridisme sociològic" pel cas Negreira i a la Lliga i la RFEF pel cas Olmo. "Aquestes últimes setmanes han estat molt intenses", diu a aquest diari una persona de la plana noble del Barça. "Ens ha agradat molt veure que hi ha un canvi generacional exagerat a l'afició. A la rua es va poder comprovar. Veies nens, nenes i adolescents que tenen a aquests jugadors com a ídols, que se n'han enamorat".

Però aquest grup de seguidors encara no pot votar. Des d'Aristides Maillol, els triomfs esportius del primer equip del Barça masculí i la probable opció que el femení guanyi el dissabte la tercera Champions League consecutiva, també es reben com una garantia de tranquil·litat institucional a mitjà i llarg termini. "Quan tornem de l'estiu, a partir del setembre, ja començaran els tambors electorals [les eleccions s'hauran de celebrar com a tard el maig del 2026], malgrat aquests títols, i sortiran merdes i històries", preveu la mateixa persona. "Que el president es presenti a les eleccions i gairebé tothom ara doni per fet que guanyarà dona molta tranquil·litat al club perquè no es tornaran a canviar de cop tots els càrrecs del comitè de direcció com passa cada vegada que hi ha un canvi de president".

Les potencials pedres en el camí

Una vegada passi la final de la Champions League femenina, l'economia del club molt probablement serà un tema que tornarà a formar part del debat culer. El 30 de juny es tancarà l'exercici 2024-2025. És la següent final que haurà d'afrontar el Barça i aquesta vegada no serà esportiva. "Estem encaminats a tancar en positiu", s'assegura des dels despatxos nobles. "Els pressupostos sempre són mentida, en el Barça i a qualsevol empresa. I d'això, te n'adones al gener. A partir d'aleshores et poses a redreçar-lo. A més, la temporada esportiva comportarà una gran quantitat de diners". L'asterisc és que la consecució de títols també suposa suculentes primes per a la plantilla. Laporta va explicar el dilluns en una entrevista a TV3 que calcula que s'aconseguiran uns 950 milions d'euros d'ingressos aquest curs (estaven pressupostats 893) i que es podrà retornar a la regla 1:1 en el mercat de fitxatges. És a dir, si la previsió optimista del president es compleix, Deco es podrà gastar en incorporacions cada euro que ingressi.

Hi ha tres grans focus econòmics que poden afectar per a bé o per a mal el tancament de l'actual exercici: la decisió de l'auditor sobre acceptar o no la palanca dels seients vip; la valoració del negoci digital (el gran conflicte amb l'auditor en l'últim tancament) després de l'absorció de Bridgeburg Invest per part de Barça Media i el fet que, en el pressupost, el Barça preveia tornar al Camp Nou durant aquest curs que està a punt d'acabar i, finalment, no ha estat així. També s'haurà de veure fins on s'enfilaran les despeses de la temporada, quins seran els beneficis (el president, de moment, només ha parlat dels ingressos) i si el Barça portarà a terme alguna operació en el mercat de fitxatges abans del 30 de juny. Laporta ha anunciat que hi haurà reforços.

stats
OSZAR »